Eenvoudig, slim & winstgevend

Optimaliseer je quick service restaurant

Met het slimme alles-in-één systeem van SIDES verwerk je bestellingen sneller en verhoog je de tevredenheid van je gasten!

Eindelijk een horeca software die je bijhoudt

Voorbij zijn de dagen van papierwerk, gestrest personeel en verwarrende bezorgportalen! Met SIDES komen alle bestellingen samen in je kassasysteem, of ze nu afkomstig zijn van een self service terminal, qr-code bestelling, webshop of in-house. Je hebt altijd overzicht over bestellingen, keukenprocessen en leveringen. Je voordeel: meer bestellingen en tijdwinst op alle gebieden!

“Het maakt niet uit of de bestelling telefonisch, ter plaatse in de winkel of via externe bezorgportalen wordt geplaatst. Bestellingen worden rechtstreeks doorgegeven aan de keukenmanager, zodat de betreffende medewerkers de bestelling onmiddellijk kunnen verwerken.

– Thorsten Kaldun, directeur World of Pizza
logo WoP
Self service terminal & qr-code

Contactloos
bestellen

Webshop, app & bezorgportalen

Succesvolle
online business

+

Alles-in-één kassasysteem

Eén kassa
voor alle orderkanalen

Digitale keukenmanager

Efficiënte keukenprocessen

Voorraadbeheer & Personeelsadministratie

Eenvoudig
Beheer

FAQ

Hoeveel je uiteindelijk moet investeren in het openen van een quick service restaurant hangt af van de locatie, het gebouw en het type restaurant, bijvoorbeeld franchise of eigen zaak. Ook de aanloopkosten variëren. Gemiddeld moet een restauranthouder ongeveer 450.000 euro investeren. Er zijn veel interne en externe middelen nodig. De huur van een pand hangt af van de locatie en meestal betaal je een voorschot van drie tot zes maanden huur vooraf. Bij de aankoop van een commerciële ruimte wordt een aanbetaling van 10%-20% van de aankoopprijs verwacht. Daarnaast zijn er kosten voor keukenapparatuur en -gerei en meubilair. Er moet ook rekening worden gehouden met de kosten van de technologie, zoals betaalterminals, bonprinters, enz. De aanschaf van een digitaal kassasysteem (zoals het SIDES kassasysteem horeca) is zinvol om efficiënt te kunnen werken, processen te automatiseren en gegevens te verzamelen.

Als je een fastfood franchise wilt openen, moet je een vergoeding betalen voor de rechten op de naam, de uitrusting en de intellectuele eigendom. De gemiddelde vergoeding voor McDonald’s bedraagt ongeveer 46.000 euro.

Voor een optimaal beheer en een efficiënte planning van de dagelijkse activiteiten van een fastfoodrestaurant is het zinvol een kassasysteem voor de horeca op te zetten. Hiermee verzamel je gegevens voor een optimale analyse van je bedrijf en heb je in één oogopslag een overzicht van alle financiën. Met een keukenmanager kun je zorgen voor een soepel productieproces. Een eigen webshop en een driver app zijn ontworpen voor het bestellen en bezorgen van eten. Een voorraadbeheer systeem ondersteunt je bij de controle en analyse van alle levensmiddelen. De SIDES-software ondersteunt je bij al deze processen.

Met effectieve zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt de online aanwezigheid van een quick service restaurant zowel in Google Search als op Google Maps geoptimaliseerd. Dit maakt het gemakkelijker om potentiële klanten organisch te bereiken. Een van de belangrijkste stappen is de aanwezigheid in advertentieportalen zoals Google Mijn Bedrijf. Een belangrijke succesfactor is de volledigheid van het profiel (altijd actuele informatie zoals openingstijden en locatie). Met behulp van een vermelding op Google Mijn Bedrijf wordt de website zichtbaar voor gebruikers in Google listings of op Google Maps. Google houdt bij de ranking voor lokale zoekopdrachten rekening met drie factoren: relevantie, bekendheid en afstand. Hoe nauwkeuriger en actueler de informatie van een restaurant is, hoe beter Google het kan beoordelen en hoe groter de kans dat het hoger in de lokale zoekresultaten verschijnt.

Ja, tegenwoordig richten steeds meer internationale fastfoodketens en kleinere fastfood winkels zich op veganistische gerechten, omdat de vraag naar plantaardige alternatieven in Nederland en ook in andere landen toeneemt. Steeds meer mensen eten bewuster en verminderen daarbij hun vleesconsumptie. quick service restaurants staan echter niet alleen onder druk van de consumenten; ook zakelijke belangengroepen roepen de grote franchises op zich te veranderen. Het Verenigd Koninkrijk loopt voorop in deze beweging. In 2018 werden hier 4,4 miljard veganistische hoofdgerechten geconsumeerd, zoals falafel, frietjes en pizza marinara.

92 % van de plantaardige gerechten werd gegeten door mensen die niet veganistisch zijn. De Britse non-profitorganisatie Veganuary heeft een grote invloed op deze ontwikkeling. Ongeveer 250.000 mensen namen in 2019 deel aan de uitdaging – meer dan in alle jaren samen sinds de lancering in 2014. Wereldwijde spelers zoals Pizza Hut reageerden door een pizza met jackfruit en veganistische kaas te lanceren. Dit was zo populair dat het werd toegevoegd aan het reguliere menu in het Verenigd Koninkrijk. Andere ketens zoals McDonald’s en Burger King zijn inmiddels ook gevolgd en bieden veganistische alternatieven aan in hun reguliere assortiment. Inmiddels is het veganistische aanbod in veel landen verbeterd. Internationaal blijft de fastfood franchiseketen Pizza Hut aan de leiding en blijft het zijn plantaardig assortiment uitbreiden, vooral in Groot-Brittannië.

Contact Form DE