Nieuws
Nieuws over horecatrends, technologie, productinnovaties en nog veel meer
Innovatieve manieren om personeel te werven in de horeca
Innovatieve manieren om personeel te werven in de horeca: tips voor werving, binding en efficiëntie.
5 goede redenen waarom jouw restaurant een webshop nodig heeft
Ontdek 5 belangrijke redenen waarom jouw restaurant een webshop nodig heeft. Vergroot je omzet, verbeter klantbinding en word minder afhankelijk van bezorgplatformen.
5 tips voor goede communicatie met gasten
Goede communicatie met gasten in de horeca combineert persoonlijke benadering met digitale oplossingen. Lees hier meer!
Voor wie is het horecamanagementsysteem van SIDES geschikt?
In dit artikel laten we zien welke voordelen SIDES biedt voor je bezorgservice, SQR of Ghost Kitchen en hoe we je helpen om je processen te optimaliseren.
Minimumloon in de horeca
Alles over het minimumloon in Nederland: actuele bedragen, uitzonderingen, kritiek, en tips voor correcte documentatie in de horeca en andere sectoren.
Meer verkopen door grote evenementen
Als horecaondernemer profiteren van grote evenementen Meta description: Beurzen en grote evenementen zijn een enorme kans voor horecaondernemers om hun omzet te verhogen en nieuwe gasten aan te trekken. Hier lees je hoe.
Wettelijke regels voor restaurants in de horeca
In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste wettelijke voorschriften voor je horecagelegenheid in Nederland.
Horecastudie: wat zijn de redenen voor restaurantbezoeken?
Door het RMS is onderzocht hoe vaak en om welke redenen de horeca wordt bezocht. In dit artikel worden de resultaten van het horeca-onderzoek beschreven.
Hoe optimaliseer je een Quick Service Restaurant (QSR)?
In dit artikel delen we tips over hoe je jouw Quick Service Restaurant (QRS) kunt optimaliseren voor langdurig succes.
Eisen voor de horecawebsite, webshop en menukaart
Als aanbieder van eten en drinken ben je gebonden aan verschillende wettelijke regels voor de website, webshop en menukaart. Wij geven je een overzicht.
Snel geserveerd: Restaurantbonnen voor zakelijke klanten
Restaurantbonnen: Zo help je je zakelijke gasten met de juiste gegevens voor hun belastingaangifte.
SIDES in vergelijking met andere kassasystemen
Vergelijk SIDES met andere kassasystemen en ontdek de beste oplossing voor jouw horecabedrijf. Kies slim en optimaliseer je bedrijfsvoering!
Een Quick Service Restaurant (QSR) openen
In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het starten van een Quick Service Restaurant en delen we waardevolle tips over digitalisering.
Dierenwelzijn in de horeca
Hoe kun jij als horecaondernemer inspelen op dierenwelzijn? In dit artikel vind je een overzicht van manieren waarop je dierenwelzijn kunt integreren in je aanbod.
Financieel management in de horeca
Hier lees je wat onder een liquiditeitsprognose wordt verstaan en waar horecaondernemers op moeten letten bij de liquiditeitsplanning.
Boekhouden in de horeca
Een correcte boekhouding in de horeca is de basis voor zakelijk succes. Ontdek waar je op moet letten. »
De beste tips voor een succesvolle restaurantovername
Lees hoe je een restaurant succesvol overneemt: de belangrijke stappen, voordelen en aandachtspunten voor een soepele overgang en langdurig succes in de horeca.
Horeca-concepten van de toekomst
In dit artikel informeren we je over vijf trends die de horeca van de toekomst zullen beïnvloeden en de komende jaren steeds belangrijker zullen worden.
Strategieën voor klantbinding in jouw restaurant
In dit artikel lees je meer over een digitaal bonussysteem en ontdek je welke voordelen een loyaliteitsprogramma voor jouw restaurant kan bieden.
Efficiënt en duurzaam bezorgen met e-bikes
De integratie van e-bikes, e-scooters en e-auto's in de bezorgservice biedt talrijke voordelen. Lees hier welke voordelen en hoe je kunt overstappen.
Allergenen correct op de menukaart vermelden
In dit artikel laten we je zien welke allergenen en additieven je op een menukaart moet vermelden en welke afkortingen je hiervoor kunt gebruiken.
Horeca voorraadomzet: Formule, tips en meer
Wat men precies onder de horeca-voorraadomzet verstaat en hoe je deze berekent met de voorraadomzetformule, lees je in dit artikel.
Deze horecaverzekeringen heb je nodig
In dit artikel leer je meer over de belangrijkste verzekeringsmodellen voor horecaondernemers en waar je deze kunt vinden.
Zo start je een voedselbezorgservice
In het artikel "Zo start je een voedselbezorgservice" wordt uitgelegd hoe je een online supermarkt kunt opzetten en wat hiervoor nodig is.
Bezorgplatform-integratie met Uber Eats
Met SIDES heb je toegang tot een breed scala aan bezorgplatform-integraties. Hier lees je meer over de bezorgplatform-integratie met Uber Eats.
De oplossing voor voedselverspilling in de horeca
Voedselverspilling blijft een veelbesproken onderwerp. In deze blog delen we praktische tips en trucs om voedselverspilling in de horeca effectief te verminderen.
5 Tips voor meer omzet in de horeca tijdens Kerst
Horeca tijdens Kerst. In dit artikel vind je waardevolle tips om meer klanten aan te trekken in de kerstperiode met speciale aanbiedingen, cadeaubonnen of kortingen.
Het perfecte logo ontwerp voor een restaurant
Elk restaurant heeft een logo nodig. Hier lees je waar je op moet letten bij het ontwerpen van het perfecte logo voor jouw horecabedrijf.
Verticaal stadstuinieren: trends voor de horeca in steden
In dit artikel lees je wat Urban Farming, Urban Gardening en Vertical Farming zijn en welke voordelen het heeft.
Horecava beurs 2025
Horecava 2025, de vakbeurs voor horecabranche, vindt plaats van 13 tot 16 januari 2025 in RAI Amsterdam. Lees hier waarom een bezoek de moeite waar is.
TikTok restaurant marketing
In dit artikel geven we tips voor TikTok-restaurantmarketing, hoe je het beste kunt samenwerken met een TikTok influencer en welke TikTok foodtrends momenteel in opkomst zijn.
No-show vergoeding: zijn restaurantreserveringen bindend?
In dit artikel kom je meer te weten over een restaurant no-show vergoeding. Zijn restaurantreserveringen bindend en 8 tips om jezelf te beschermen.
Hoogseizoen in de horeca. In dit artikel vind je 10 tips om je optimaal voor te bereiden op het toerismeseizoen.
Horeca softwareleverancier SIDES viert 10-jarig jubileum
SIDES heeft zich inmiddelsgepositioneerd als een van de toonaangevende leveranciers van software voor de horeca en viert nu trots zijn 10-jarig jubileum.
Horeca-uitrusting: Wat behoort tot de basisuitrusting?
Welke horeca-uitrusting hoort thuis in de keuken en welke basisbenodigdheden zijn nodig in het kantoor en de opslagruimte? Lees het hier!
5 Tips om je lunchaanbod aantrekkelijker te maken
Hier zijn 5 tips hoe je jouw lunchaanbod aantrekkelijker kunt maken om nieuwe klanten aan te trekken en zo meer omzet te genereren.
Vraag nu een gratis afspraak aan:
- Ontvang een gratis introductie tot de SIDES-software
- Verhoog je omzet tot 40%
- Bezorg bestellingen tot 3x sneller
- 100% veilig en voldoet aan alle normen