5 ideeën om met stijgende kosten om te gaan

5 tips om ondanks inflatie je restaurant zo goed mogelijk in te richten

Je vraagt jezelf vast af hoe je de inflatie in jouw restaurant het beste kunt aanpakken zonder klanten te verliezen. Moet je gewoon de prijzen verhogen? Of is er een betere manier om de stijgende kosten onder controle te houden en toch klantgericht te blijven? Ja, die is er!

Wij geven je 5 ideeën om de prijsinflatie in jouw restaurant op een slimme en duurzame manier te beheren.

5 tips om ondanks inflatie je gastronomie zo goed mogelijk in te richten

Idee 1: Strategische prijsverhoging

De prijzen op het menu verhogen is de meest voor de hand liggende manier om de stijgende voedsel- en bedrijfskosten aan te pakken. Het blindelings verhogen van de prijzen kan je echter klanten kosten. Daarom is het belangrijk om de prijzen strategisch aan te passen en de klanten in het oog te houden.

 

Volg deze tips bij het verhogen van prijzen:

  • Implementeer prijsverhogingen over een langere periode om de impact te spreiden over de klanten. Twee tot vier rondes van prijsverhogingen per jaar, elk van minder dan 2%, zijn volgens de normen van de sector aanvaardbaar.
  • Overweeg kleine prijsverhogingen voor topverkopende producten, zoals kenmerkende gerechten, die klanten waarschijnlijk opnieuw zullen kopen.
  • Analyseer de prijzen van de concurrenten om jouw prijs-kwaliteitverhouding te beoordelen en te verfijnen.
  • Pas de beschrijvingen van de gerechten aan die je opnieuw hebt geprijsd en benadruk de waarde en de aangeboden ingrediënten.
  • Controleer zorgvuldig het gedrag van jouw klanten na de prijsaanpassingsrondes en kijk of je een afname van bestellingen voor de opnieuw geprijsde artikelen of gerechten opmerkt, zodat je indien nodig kunt reageren.

Idee 2: Technologie gebruiken

In deze onzekere economie kunnen de grondstofkosten van de ene dag op de andere veranderen door verstoringen van de toeleveringsketen en spanningen in de mondiale productie.

Om jouw restaurant winstgevend te houden, is de invoering van technologie een goede manier. Hiermee kun je jouw aanbod analyseren op basis van gegevens om ervoor te zorgen dat elk item op het menu kosteneffectief is.

Als je het goed aanpakt, kun je weloverwogen beslissingen nemen over welke gerechten je wilt benadrukken, welke prijzen je wilt verhogen en welke artikelen je van het menu wilt schrappen. Het optimaliseren van het aanbod kan je ook helpen de keukenwerkzaamheden te stroomlijnen. Met onze softwareoplossing heb je alle cijfers onder controle.

SIDES biedt je een uitgebreide evaluatie van de prestaties van jouw restaurant en dit bespaart je zo hoge kosten.

Idee 3: Voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling bestrijden. Dit is een goede manier om het evenwicht te vinden tussen lagere voedselkosten en kwaliteitsingrediënten.

Begin met beter voorraadbeheer en slim inkopen. Koop bijvoorbeeld geen duur voedsel dat slechts voor enkele gerechten of garnering wordt gebruikt.

Zoek in plaats daarvan naar mogelijkheden om ingrediënten in het hele menu te gebruiken en meer producten met toegevoegde waarde te gebruiken die tot een hogere winst kunnen leiden.

Je kunt ook proberen verschillende kleinere leveringen over de week te plannen, in plaats van één grote partij voor de hele week te bestellen. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet te veel ingrediënten bestelt.

Een andere optie is het aanpassen van de porties. Weet echter van tevoren welke gerechten enige speling hebben. Kijk naar de borden van de klanten die terugkomen in de keuken. Eten ze het hele gerecht op of zijn er altijd restjes?

Idee 4: Praat met leveranciers

Leveranciers hebben geen invloed op prijsschommelingen als gevolg van inflatie, maar zij kennen de markttrends en kunnen je dus waarschuwen wanneer de prijzen van de ingrediënten zullen stijgen. Daarom is het voor restauranthouders belangrijk om een goede relatie hebben met hun leveranciers.

Hoe eerder je weet dat de prijzen van bepaalde ingrediënten zullen stijgen, hoe eerder je alternatieve levensmiddelen kunt kopen en het menu dienovereenkomstig kunt aanpassen.

 

Idee 5: Bestellingen aanbieden buiten jouw restaurant

Moedig jouw klanten aan om afhaalmaaltijden te bestellen. Het aanbieden van online bestellingen biedt je een extra bron van inkomsten.

Voor restaurants die een efficiënt systeem hebben voor het opnemen en leveren van online bestellingen, zijn off-premise bestellingen kosteneffectiever en winstgevender. Je kunt namelijk de online orderstroom automatiseren, waardoor je arbeid, tijd en geld bespaart.

Met de software van SIDES heb je de juiste modules binnen handbereik om jouw leveringsdienst te vergemakkelijken.

SIDES biedt oplossingen van bestelling tot boekhouding.

Conclusie

Wanneer je de stijgende voedselprijzen als gevolg van de inflatie aanpakt, moet je er altijd voor zorgen dat jouw klanten waar voor hun geld krijgen.

Kleine prijsverhogingen, het vermijden van voedselverspilling, betere communicatie met leveranciers en meer online bestellen zijn allemaal praktische maatregelen die je gemakkelijk kunt uitvoeren. Maar bovenal zal een strakke bedrijfsvoering je helpen de gevolgen van de prijsinflatie voor jouw restaurantbedrijf zoveel mogelijk te compenseren.

Onze restaurant management software vereenvoudigt het leven van restauranthouders en zorgt ervoor dat je jezelf kunt richten op jouw klanten en hun ervaring, terwijl wij zorgen voor al het order management (en meer).

Contact Form DE
immergrün Logo
immergrün
L'Osteria
burgerme
Hans im Glück
Hans im Glück

Jetzt kostenloses Beratungsgespräch vereinbaren

  • Erhalte alle Infos zur SIDES Software und der einfachen Implementierung
  • Finde im unverbindlichen Beratungsgespräch die für dich passenden Module
  • Lerne unser einfaches Preis-Modell kennen
  • Erhalte Antworten auf alle deine offenen Fragen 
immergrün Logo
immergrün
L'Osteria
burgerme
Hans im Glück
Hans im Glück

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie

U bekijkt momenteel inhoud van een plaatshouder van Youtube. Klik op de knop hieronder om de volledige inhoud te bekijken. Houd er rekening mee dat u op deze manier gegevens deelt met providers van derden.

Meer informatie