Horeca tijdens Kerst
Het kerstseizoen staat voor de deur en biedt een uitstekende kans om klanten te trekken met speciale aanbiedingen, cadeaubonnen of kortingen. Gasten geven rond de feestdagen graag meer uit! Hoe beter je je voorbereidt op de komende maanden, hoe meer je kunt profiteren van deze feestelijke periode.
In ons artikel “5 Tips voor meer omzet in de horeca tijdens Kerst” vind je waardevolle tips om het klantcontact te versterken en je te onderscheiden van de concurrentie met speciale aanbiedingen.
Bied cadeaubonnen aan voor het kerstseizoen
Nederlanders vinden het geweldig om iets te geven tijdens de kerstperiode. Weinig mensen hebben echter zin om cadeaus te zoeken in overvolle winkels. Bied je gasten daarom eenvoudig een professioneel ontworpen cadeaubon voor een diner voor twee aan!
Of verkoop cadeaubonnen van verschillende bedragen die op elk moment kunnen worden ingewisseld met een vrije keuze van gerechten. Op deze manier maak je direct omzet, ook al wordt de dienst pas later geleverd.
Promoot je kortingsacties zowel online als offline
Wat ook een goede optie is voor Kerst, zijn cadeaubonacties die je via je restaurantwebshop, de app of in het restaurant zelf kunt aanbieden. Cadeaubonnen die het beste werken, zijn vaak tijdgebonden en moedigen gasten aan om actie te ondernemen.
Bijvoorbeeld een cadeaubonactie voor een gratis drankje bij een bezoek in december, een bon voor een extra dessert bij het bestellen van een 2-gangenmenu tijdens de kerstperiode, enzovoort. Met cadeaubonacties trek je ook nieuwe klanten aan. Bij SIDES kun je je cadeauboncode direct in de admin aanmaken.
Stel speciale kerstmenu’s samen in je restaurant
De kerstmarkt zorgt elk jaar voor een feestelijke sfeer en trekt telkens weer talloze bezoekers naar de glühwein-, peperkoek- en punschkraampjes. De adventstijd is daarom het ideale moment om ook jouw menukaart in het restaurant rond kerstmis wat op te fleuren, door speciale kerstgerechten, veganistische kerstmenu’s of drankjes zoals glühwein en punsch toe te voegen! De gasten zullen je dankbaar zijn en graag terugkomen!
Blijf open tijdens de kerstfeesten
Denk ook na over hoe je de opening van je restaurant met Kerst organiseert. Niet alle Nederlanders vieren Kerst thuis met familie. Vooral jongere stelletjes of vriendengroepen maken van de gelegenheid gebruik om samen uit eten te gaan en daarna nog een drankje te doen.
Om Kerst in de horeca extra in de schijnwerpers te zetten, kun je ook feestelijke decoraties in je restaurant gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld een krans, kaarsen, feestelijke verlichting, dennentakken op de tafels, een kleurencombinatie van rood en groen of wit en goud, een lichtboog en nog veel meer. Zorg vooral voor een gezellige sfeer!
Voeg extra kerstsnacks toe voor je gasten
Kerst is de tijd van lekkernijen! Veel huishoudens bakken in deze periode koekjes, speculaas, peperkoek en kerststol. Omdat deze kerstsnacks alleen in de kerstmaanden gegeten worden, zullen gasten extra blij zijn als je deze lekkernijen in jouw zaak te koop aanbiedt.
Daarnaast kun je je gasten tijdens de feestdagen een heerlijk kerstmenu voor afhaal aanbieden en zo meer omzet genereren.
Conclusie
We hopen dat onze “5 Tips voor meer omzet in de horeca tijdens de Kerst” je hebben geïnspireerd en dat je nu helemaal klaar bent om je gasten te verrassen en tegelijkertijd je omzet te verhogen! Hier vind je trouwens nog meer tips over hoe je je omzet het hele jaar door kunt verhogen.
Vraag nu een gratis afspraak aan:
- Ontvang een gratis introductie tot de SIDES-software
- Verhoog je omzet tot 40%
- Bezorg bestellingen tot 3x sneller
- 100% veilig en voldoet aan alle normen