Tips en trucs voor succesvol dienstrooster

Dienstrooster voor de horeca maken in 5 stappen

Een goed dienstrooster maken is niet eenvoudig, omdat je met veel verschillende factoren rekening moet houden.,We laten je zien aan welke voorwaarden een goed dienstrooster moet voldoen en hoe je in vijf stappen een dienstrooster voor de horeca maakt.

Voorwaarden voor een goed dienstrooster

1. Een goed rooster vereist tegenwoordig digitale gegevensverwerking: de reden hiervoor is de dynamische aard van veranderingen. Elk goed rooster wordt gevonden door een iteratief proces. Dit betekent dat je snel diensten moet kunnen toevoegen, verwijderen en aanpassen, en daarbij de resultaten of veranderingen dynamisch moet kunnen bekijken. Tegelijkertijd moeten alle benodigde informatie inzichtelijk blijven.

2. Het rooster moet worden aangepast aan de specifieke omstandigheden van het betreffende horecabedrijf: elk bedrijf is anders, vooral afhankelijk van het concept en het personeelsbestand. Sommige restaurants werken bijvoorbeeld met voorkeurstijden, andere met vrije verzoeken, en sommige hebben dat helemaal niet.

Stap 1: Voorbereiding

Het volgende moet op voorhand in overweging worden genomen:

  • De indeling/groepering van medewerkers op basis van dienstverband en kwalificaties.
  • Een nauwkeurige planning van de behoefte aan medewerkers op basis van factoren zoals het weer, verwachte gasten en verwachte omzet. Dit kan enige tijd in beslag nemen, omdat historische gegevens moeten worden overwogen. Zorg er ook voor dat alle beschikbaarheden en afwezigheden bekend zijn en duidelijk zichtbaar zijn in de te plannen week.
  • Een rooster sjabloon voor de horeca kan helpen bij het opstellen van het rooster.

Stap 2: Planning vaste medewerkers

Om een goede bezetting van het rooster te waarborgen, moet men de vastgestelde behoefte zinvol invullen daarbij rekening houden met de voorwaarden die van toepassing zijn op de medewerkers.

Bij de planning moet natuurlijk rekening worden gehouden met de tot nu toe gewerkte uren in deze maand of dit jaar om overuren gericht op te bouwen of af te bouwen.

Stap 3: Planning tijdelijke medewerkers

Het is belangrijk om eerst de beschikbaarheid en wensen van je medewerkers te bekijken. Identificeer de openstaande behoeften en vul deze zinvol in met tijdelijk personeel. In deze stap is het essentieel om de fiscale en sociale verzekeringsvoorwaarden overzichtelijk te houden om latere correcties te voorkomen en onderbezetting te vermijden.

Stap 4: Identificeren van problemen

Het is ook belangrijk om jouw eigen probleemgebieden te identificeren en deze gericht aan te pakken. Zijn er openstaande behoeften of overbezettingen? Hoe flexibel ben ik ten opzichte van onvoorziene wijzigingen (bijvoorbeeld ziekte of veranderende weersomstandigheden)? Indien nodig moet je op dit punt teruggaan naar Stap 2 (Planning van vaste medewerkers) om aanpassingen te maken.

Misschien hebben vaste medewerkers min-uren op hun arbeidstijdrekening en kunnen ze worden ingepland bij onderbezetting, of er zijn opgebouwde vrije dagen die kunnen worden gebruikt bij overbezetting. De cyclus moet doorlopen worden tot alle gaten in de personeelsbezetting gedicht zijn.

Stap 5: Evaluatie

Voordat het volgende rooster wordt opgesteld, dient het vorige rooster te worden geëvalueerd. Het is het beste om te beginnen met het analyseren van de afwijking tussen de geplande en daadwerkelijke werktijden en vervolgens de resultaten te beoordelen. Een handige tip is dat het management aan het einde van elke dag een korte opmerking maakt over de geplande behoeften en de werkelijke bezetting.

Dit zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien: er was een verwachte omzet van €2500, maar het was vandaag veel drukker in de zaak dan verwacht, vooral tussen 12 en 15 uur. In deze periode was de service duidelijk onderbezet, dus werkte iedereen iets langer dan gepland. Een van de redenen hiervoor kan het mooie weer zijn geweest, waar niemand op gerekend had.

Conclusie

Het horecarooster is een belangrijk instrument en heeft aanzienlijke invloed op personeelskosten, omzet, tevredenheid van medewerkers en gasten. Bovendien vermindert een doordachte planning de inspanningen voor latere correcties van werktijden en voorkomt het onaangename verrassingen bij de volgende belasting- of bedrijfscontrole.

Het is echter belangrijk dat men bekend is met de personeelsvereisten en rekening houdt met de specifieke behoeften van zijn bedrijf. Een goed rooster houdt een balans tussen rechtvaardigheid en economische efficiëntie, wat uiteindelijk ten goede komt aan het horecabedrijf, de medewerkers en de gasten.

Contact Form DE
immergrün Logo
immergrün
Losteria
burgerme
Hans im Glück
Hans im Glück

Vraag nu een gratis afspraak aan:

  • Ontvang een gratis introductie tot de SIDES-software
  • Verhoog je omzet tot 40%
  • Bezorg bestellingen tot 3x sneller
  • 100% veilig en voldoet aan alle normen
immergrün Logo
immergrün
L'Osteria
burgerme
Hans im Glück
Hans im Glück
YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden