4 tips om je bezorgservice duurzamer te maken

Bestellingen duurzaam leveren

Duurzaamheid is het onderwerp van de dag. Ook in de horeca. Voor veel klanten die hun eten online bestellen en laten bezorgen, is de vraag naar een duurzame bezorgservice dus belangrijk. Daarom wordt het voor horecaondernemingen steeds belangrijker om op de hoogte te zijn van milieuzaken, bijvoorbeeld om op de hoogte te zijn van de invoering van nieuwe regelgeving zoals het verbod op het aanbieden van gratis plastic voor eenmalig gebruik.

Wij hebben 4 handige tips voor je samengesteld over hoe je bestellingen duurzaam kunt bezorgen en “groener” kunt worden met je bezorgservice.

Tip 1:

Duurzame verpakking voor je bezorgservice

Vanaf 2023 zijn restauranthouders verplicht om afhaalmaaltijden en -dranken in herbruikbare verpakkingen aan te bieden. Daarom moet je nu al gaan nadenken over duurzame meeneemverpakkingen voor je bezorgservice. De beste manier om dit te doen is na te denken over welke gerechten je het meest verkoopt en een geschikte verpakking te kiezen.

Tip 2:

Milieuvriendelijk vervoer

Bij het bezorgen van bestellingen wordt het gebruik van auto’s met benzinemotoren als vervoermiddel steeds minder of zelfs vermeden. Met e-bikes en e-scooters bespaar je energie en doe je iets voor het milieu. Je hoeft niet in te leveren op snelheid en ze zijn veel wendbaarder voor de stad. Met e-scooters en e-bikes zijn je bezorgers veilig en snel. Digitale tools zoals een driver app helpen je bezorgers om bestellingen efficiënter af te leveren.

Tip 3:

Duurzaam bestek & servies

Je moet niet alleen denken aan duurzame verpakkingen, maar ook aan accessoires.
Het is de moeite waard om ook hier te veranderen.

Biologisch afbreekbaar wegwerpbestek van hout of bamboe is bijvoorbeeld een uitstekend alternatief. Eetbaar bestek is ook een nieuwe trend.
Deze producten zijn meestal veganistisch en composteerbaar. Zij bieden dus een andere manier om verpakkingsafval tegen te gaan.

Tip 4:

Zorg dat je keuken ook duurzaam is

Je kunt ook duurzame producten gebruiken in je keuken. Producten van regionale leveranciers zijn iets duurder, maar een factor waarmee je een groot verschil kunt maken.
De CO2-uitstoot van lange transportroutes is immens. Met korte leveringsketens en seizoensgebonden producten kun je een directe impact hebben op het milieu en tegelijkertijd de lokale economie steunen.

Een goede planning helpt ook veel. Als je jouw ingrediënten behoeften van tevoren plant, hoef je niet onnodig voedsel weg te gooien.
Een digitaal voorraadbeheer systeem helpt jou en je team om bij te houden wat er nodig is en om het verbruik van artikelen vooraf te plannen. Zo wordt er niets verspild en bespaar je ook geld.

De eetgewoonten van de mensen zijn veranderd, niet in de laatste plaats door de pandemie en een moderne levensstijl. Daarom is het voor jou als horecaondernemer de moeite waard om vast te houden aan distributiekanalen als afhaal en bezorging en deze soms zelfs verder uit te breiden. Industrie-experts voorspellen voor deze sector groeipercentages tussen 25% en 35%! Je moet duurzaamheid echter altijd op de voorgrond houden. Volgens een CREST-studie verwacht 56% van de klanten dat restaurants meer aandacht besteden aan duurzaamheid.

Contact Form DE
eatDOORI
Losteria
burgerme
USHI Logo
USHI

Vraag nu een gratis afspraak aan:

  • Ontvang een gratis introductie tot de SIDES-software
  • Verhoog je omzet tot 40%
  • Bezorg bestellingen tot 3x sneller
  • 100% veilig en voldoet aan alle normen
eatDOORI
L'Osteria
burgerme
USHI Logo
USHI