8 tips voor extra business in jouw restaurant
Met extra business kunnen restauranthouders niet alleen hun omzet verhogen. Het is,ook zeer nuttig om naast de kernactiviteit een aanvullende activiteit aan te bieden om,voorbereid te zijn op uitzonderlijke situaties zoals die van de afgelopen twee jaar.
Wij vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn. Wat van belang is, wat zinvol is en,wat niet.
In dit artikel ontvang je 8 tips voor succesvolle extra business:
To Go - afhaalmaaltijden
Bied afhaalmaaltijden van het menu aan. Dit is een relatief snelle manier om extra, inkomsten op te bouwen naast de gewone restaurant business. Soms hebben gasten, niet veel tijd en willen ze even snel iets lekkers afhalen bij hun favoriete restaurant, om, er bij mooi weer in het park van te genieten.
Zorg ervoor zorgen dat je alleen geselecteerde gerechten aanbiedt die snel kunnen, worden bereid waardoor de wachttijd voor de gast kort is. Het is het beste om, recycleerbare of herbruikbare verpakkingen voor het eten te gebruiken en natuurlijk, moet het gerecht er visueel aantrekkelijk uitzien.
Levering
Veel gasten laten hun eten graag thuis bezorgen. Let ook hier op welke gerechten je aanbiedt. Ga na welke gerechten geschikt zijn om te bezorgen, of denk na over “delivery only” producten.
Als je voldoende capaciteit hebt, is een eigen bezorgdienst de betere keuze, want dat bespaar je de hoge commissie die bezorgportalen in rekening brengen. Bereken welke leveringsoptie voor jou het beste is. De markt groeit voortdurend en biedt restauranthouders uitstekende mogelijkheden om met een bezorgdienst een lucratieve aanvullende activiteit op te bouwen.
Webwinkel
Met jouw eigen webshop kun je ook een eigen bezorgdienst beheren. Maar dat is niet alles: je kunt in de webshop ook andere producten aanbieden, zoals waardebonnen, tickets voor speciale menu’s of huisgemaakte delicatessen – om zo meer inkomsten genereren.
Delicatessen
Bied een selectie van huisgemaakte lekkernijen en specialiteiten uit jouw restaurant aan. Zorg ervoor dat de delicatessen die je aanbiedt, passen in het restaurantconcept.,Zelfgemaakte sauzen, smeersels, kruidenmengsels of stoofschotels zijn hier bijzonder voor geschikt.
Kies ook voor een aantrekkelijke verpakking, zoals inmaakpotten met jouw logo. Zorg ervoor dat belangrijke informatie op het etiket wordt vermeld, zoals de ingrediënten, voedingswaarden, houdbaarheidsdatum, enz.
Kookcursussen
Meekijken met de chef en leren hoe een heerlijk menu wordt samengesteld is voor veel gasten een hele bijzondere ervaring. Een aanbod dat ook perfect is als cadeau.
Aan het eind van de kookcursus kunnen gasten samen genieten van de gekookte creaties, misschien met een lekkere wijn erbij die tijdens de cursus al is opengemaakt.,Plezier moet de belangrijkste prioriteit zijn. Natuurlijk willen de klanten leren koken, maar ze willen ook worden vermaakt.
Restaurantbox
Een restaurantbox is een geweldige manier voor een hobbykok om eten op een restaurantachtige manier te bereiden. Zorg ervoor dat de restaurantboxen een mooi ontwerp hebben en een recept bevatten met stapsgewijze instructies die de klanten kunnen volgen.
Kook de ingrediënten zoveel mogelijk voor en verpak het eten in potten of vacuümzakken, zodat klanten het eenvoudig klaar kunnen maken in de pan of oven. Zo kunnen klanten het restaurantgevoel naar hun eigen eetkamer brengen door te koken als een sterrenkok.
De restaurantkeuken verhuren
Op dagen dat jouw bedrijf gesloten of de keukenruimte ongebruikt is, kun je de keuken verhuren. Er zijn nu bepaalde platforms die huurkeukens aanbieden.
Vaak zijn het aanbieders van streetfood of restaurants zonder voorbereidingskeuken die op zoek zijn naar zo’n aanbod. Het is een goede bron van inkomsten om jouw ongebruikte keuken voor dit doel beschikbaar te stellen.
Catering
Een cateringaanbod biedt jouw restaurant ook de mogelijkheid om de keuken beter te benutten en heeft veel extra omzetpotentieel. Als je alleen een bezorgdienst voor je eten wilt, moet je het als partyservice aanbieden.
Afhankelijk van jouw doelgroep en middelen kan het zinvol zijn je te specialiseren in privéfeesten, bedrijfsevenementen of mobiele catering.
Conclusie
Wij hopen dat dit artikel je op ideeën heeft gebracht voor extra inkomsten. Het is belangrijk dat je alles van tevoren berekent en ook nadenkt over de grotere vraag naar personeel, zodat jouw kernactiviteiten er niet onder lijden.
Zorg ervoor dat jouw uitgebreide aanbod past bij jouw restaurant en daarop wordt afgestemd.
Vraag nu een gratis afspraak aan:
- Ontvang een gratis introductie tot de SIDES-software
- Verhoog je omzet tot 40%
- Bezorg bestellingen tot 3x sneller
- 100% veilig en voldoet aan alle normen